Selecteer een pagina

Energetische therapie

Forums Achtergronden & Informatie Therapieën Energetische therapie

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)
 • Auteur
  Berichten
 • #213977
  LCSM-Beheer
  LCSM-Beheer
  Moderator

  Energetische therapie is een alternatieve therapie waarbij het opruimen van blokkades en het activeren van het zelf-genezend vermogen van de mens centraal staat door middel van het overbrengen van kosmische of universele energie.

  Door middel van handoplegging of strijkende bewegingen langs het lichaam brengt de energetisch therapeut deze energie op je over, waardoor je zelf-genezend vermogen wordt geactiveerd. Deze helende energie is op persoonlijk op jou afgestemd en gaat daarheen waar het voor jou op dat moment nodig is. Het gaat naar die plaatsen die geblokkeerd zijn en heft deze blokkades op waardoor je klachten kunnen verminderen of zelfs helemaal kunnen verdwijnen. Tevens wordt overtollige energie verwijderd, wat ervoor zorgt ervoor dat de levensenergie weer vrij in je lichaam kan stromen.

  Energetische therapie is geen vervanging van de reguliere gezondheidszorg. Zorg daarom dat je ook altijd een arts raadpleegt.

  Word of ben jij behandeld met energetische therapie of heb je er vragen over? Laat dan je ervaringen of vragen achter in een reactie.

  Meer informatie: http://www.energetisch-therapeuten.nl.

  • Dit onderwerp is gewijzigd 2 jaren, 6 maanden geleden door LCSM-Beheer.
  #214646
  Graankorrel
  Graankorrel
  forumlid

  Graag wil ik jullie iets vertellen over mijn ervaring met energetisch therapie. Deze vorm van therapie valt onder de alternatieve geneeswijze en kan de reguliere hulpverlening nooit vervangen.
  Ik zal eerst in het kort uitleggen wat dit inhoud, tenslotte wil ik mijn eigen ervaring hierin graag met jullie delen.

  Wat is energetische therapie en hoe werkt het?
  Door alles wat leeft, stroomt levensenergie.
  De kanalen waardoor deze energie van nature door het lichaam gaat, was bij mij geheel geblokkeerd geraakt door pijnlijke en onverwerkte ervaringen in mijn leven. De levensenergie kon daardoor niet stromen, wat veel pijn en ongemakken met zich mee bracht.
  Door het overbrengen van de energie wordt het zelf genezend vermogen geactiveerd. Deze helende energie werd op mij persoonlijk afgestemd en ging daarheen waar het voor mij nodig was, naar de plaatsen die geblokkeerd waren.
  Ik kon de werking van de energie voelen als trillingen, warmte, borrelen van de darmen en een loom gevoel in mijn hoofd.

  Ik ben energetische therapie gaan volgen omdat ik de weg kwijt was in mijn leven en in mezelf. Zij heeft mij geholpen in een hele moeilijke periode waarin mijn energiebalans zoek was. Zij was in staat om contact te maken met de essentie van mijn klachten en op basis daarvan, inzichten duidelijk te krijgen over wat er speelde, wat er moest gebeuren en wat daarvoor nodig is.

  Al die jaren heb ik mezelf aangeleerd om mijn verstand los van mijn gevoel te koppelen, een onmogelijk en verstikkend mengsel waarin mijn echte gevoel ten onder ging. Bevroren….Door deze blokkade op te heffen op lichaamsniveau kwamen verstand en gevoel ineens samen. Ik begon langzaam te voelen… Wat was dit een intens gevoel! Ik kon er geen woorden voor vinden! Na 21 Jaar kwam mijn misbruik verleden naar boven, al die tijd heb ik dit weggedrukt, hopende dat dit uit mijn geheugen gewist zou worden, heel soms kwam het even naar boven om dit vervolgens weer zo diep mogelijk weg te duwen. Nu kon ik er niet meer omheen. Ik had mezelf opgelegd hier nooit over te spreken, ik mocht het niet, ik kon het niet! Schaamte en schuldgevoel doen de rest……

  Energetische therapie is een methode die laagdrempelig is, omdat ik veel dissocieerde kon ik op dat moment moeilijk praten over mijn misbruik en de dingen die daar om heen gebeurde. Maar op deze manier deed het me wel wat op lichaamsniveau. Daarom vind ik het zo’n fijne manier! Niet praten maar ervaren! Niet dat dit makkelijk was, maar alles beter dan praten.

  Naarmate de therapie volgde kwamen we op een punt waarbij ze haar eigen grenzen en beperkingen aangaf, we liepen vast en kwamen niet verder. Haar advies; Een doorverwijzing naar de gespecialiseerde GGZ. Tot op heden deze stap nooit durven zetten.
  Deze ervaring met energetische therapie is voor mij een eerste stap geweest, van het na al die jaren wegstoppen, het nu stapje voor stapje toe te laten, dat het echt waar is! Het bracht een intens bewustwordingsproces op gang.
  Het is een hele lastige, eenzame en verdrietige strijd. Ooit komt er een tijd, dat ik na al die jaren, eerlijk kan zijn naar mijn partner en durf te gaan spreken!

2 berichten aan het bekijken - 1 tot 2 (van in totaal 2)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.